ETHNIKO KTIMATOLOGIO - KTHMATOLOGIO NEAPOLIS

Σάββατο 31 Μαΐου 2008

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

Η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. ξεκινάει την νέα γενιά κτηματογραφήσεων σε 107 Δήμους, Κοινότητες και τοπικά διαμερίσματα στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στις πρωτεύουσες των νομών, που δεν είχαν κτηματογραφηθεί με τα προηγούμενα προγράμματα.

Είναι το σημαντικότερο πρόγραμμα που έγινε μέχρι σήμερα με το οποίο θα κτηματογραφηθούν 3,1 εκατ. στρέμματα, θα καταγραφούν 6,7 εκατ. δικαιώματα ιδιοκτησίας και καλύπτει τα 2/3 του πληθυσμού της χώρας.

Η νέα γενιά κτηματογραφήσεων θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2011.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων σ’ αυτές τις περιοχές θα κληθούν το 2008 να υποβάλουν τη σχετική δήλωση. Τώρα η διαδικασία ένταξης των νέων περιοχών βρίσκεται στο στάδιο προετοιμασίας των μελετών.

Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες:

  1. Για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον χρόνο υποβολής των δηλώσεων θα προηγηθεί ειδική ενημερωτική εκστρατεία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι ομογενείς αλλά και αλλοδαποί ιδιοκτήτες ακινήτων θα ενημερωθούν μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, των Πρεσβειών μας και των ομογενειακών ΜΜΕ.
  2. Εν των μεταξύ, προαιρετικά θα μπορούσαν να διορθώσουν όλες τις εκκρεμότητες που ενδεχομένως έχουν σχετικά με την ακίνητη περιουσία τους (π.χ. να ελέγξουν αν οι τίτλοι κυριότητάς τους έχουν μεταγραφεί στο Υποθηκοφυλακείο, εάν υπάρχουν σφάλματα στα συμβόλαια ή να τακτοποιήσουν εκκρεμή προσύμφωνα, διαλυτικές αιρέσεις στα συμβόλαια αγοράς κ.α.).